Veelgestelde vragen

Wij hebben de veelgestelde vragen voor jou op een rijtje gezet. Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op.

Algemeen
Kunnen jullie ook de fundatie, transport en plaatsing verzorgen? Lees meer

Voor elk Tiny House wat wij realiseren kunnen wij de fundatie, transport en plaatsing verzorgen. Wij hebben ruim ervaring op deze vlakken en werken met professionele partijen samen om dit vakkundig en snel te realiseren.

Lees Minder
Wat is de maximale maat wat Dutch Wooden Houses kan bouwen uit één stuk? Lees meer

De maximale afmetingen die wij bouwen zijn 5 meter breed en 14 meter lang. Uiteraard zal vooraf door een professionele partij een routeverkenning gedaan worden om de mogelijkheden vast te leggen.

De hoogte is gemaximeerd op 4,15 meter. In de praktijk is 3,95 meter altijd haalbaar. 

Indien groter gewenst maken we het Tiny House uit meerdere modulen maken die we op de plek van bestemming zullen koppelen tot één Tiny House.

Lees Minder
Kan ik op een Dutch Wooden House een financiering krijgen? Lees meer

Ja, dit is mogelijk wanneer de ondergrond van het huis uitgerust is met een erfpacht constructie óf dat het een perceel in eigendom is. Op basis van tijdelijke huur van bijvoorbeeld 10 jaar zal de bank géén financiering verstrekken vanwege ontbrekende zekerheden. Wanneer de huurperiode 20 jaar of langer zal zijn is de mogelijkheid om een financiering te krijgen over het algemeen een stuk groter.

Lees Minder
Welke werkzaamheden voert Dutch Wooden Houses nog meer uit naast het bouwen van het Tiny House? Lees meer

Wij maken niet alleen maar Tiny Houses, ook al het werk eromheen is onze expertise. Te denken valt aan routeverkenning voor transport, ontwerp, bouw(aanvraag)tekeningen, vergunningaanvraag, fundering, transporteren, plaatsing, aansluitingen op riool, terreininrichting, overkappingen en houten terrassen.

Lees Minder
Tiny houses vragen
Zijn de tiny houses die jullie realiseren verplaatsbaar? Lees meer

Jazeker! Onze Dutch Tiny Houses zijn gemaakt op een constructief stalen frame die speciaal is ontworpen om op een dieplader vervoerd te worden.

Lees Minder
Is er voor jullie Tiny Houses een fundering nodig? Lees meer

Voor onze Tiny Houses is er geen uitgebreide fundatie met heipalen nodig. De Tiny Houses worden geplaatst op stelconplaten, mega-ankers of schroefpalen. Afhankelijk van de grondstelling van de locatie word hierin een keus gemaakt.

Lees Minder
Wat zijn de mogelijkheden met het Tiny House ontwerpen? Lees meer

Er is veel mogelijk. Onze architect heeft al heel veel modellen ontworpen die wellicht als basis kunnen gebruikt worden voor jouw ontwerp. Uiteraard staan de wensen van de klant centraal. Wij zullen met name de praktische en uitvoerbare kant in de gaten houden met het ontwerpen.

Lees Minder
Voldoen de Tiny Houses die jullie maken aan het bouwbesluit? Lees meer

Onze Tiny Houses voldoen aan het bouwbesluit en kunnen zelfs voldoen aan de BENG-eisen. Per gemeente verschillen de eisen voor het plaatsen van een Tiny House.

Lees Minder
Is een Tiny House verplaatsbaar? Lees meer

Alle Tiny Houses die wij maken zijn verplaatsbaar. Hiervoor zijn hijsvoorzieningen aanwezig die weggewerkt zijn achter de gevelbekleding.

Lees Minder
Wat voor type chassis gebruikt Dutch Wooden Houses? Lees meer

Standaard werken wij met een zelfontworpen chassis met een hijsvoorziening. De vloer valt in het chassis, wat als groot voordeel heeft dat je een geringe instaphoogte hebt van 40 cm. 

Een andere optie is een chassis met wielen. Het voordeel is dat het huis verplaatst kan worden door een tractor. Deze instaphoogte is 75 cm.

Lees Minder
Welke type wandafwerkingen zijn er? Lees meer

De wanden kunnen op meerdere manieren uitgevoerd worden. Denk aan een houten afwerking óf een gips afwerking met renovlies behangen. De wanden zijn dan sausklaar. 

Lees Minder
Welke type plafondafwerkingen zijn er? Lees meer

De plafonds kunnen op meerdere manieren uitgevoerd worden. Bijvoorbeeld een houten planken afwerking óf een strak gipsplafond. 

Lees Minder
Welke type vloerafwerkingen zijn er? Lees meer

De vloeren kunnen op meerdere manieren uitgevoerd worden. Denk aan een ‘standaard’ houten afwerking waarin de klant zelf een vloer kan leggen óf wij leggen een click pvc vloer erin van VTwonen of Moduleo. Indien gewenst kunnen we ook een ander type vloer erin maken.

Lees Minder
Welke type gevelkleding zijn er? Lees meer

Qua gevelbekleding is er genoeg keus. In de praktijk passen wij praktisch altijd open-gevel bekleding toe met thermisch gemodificeerd Fraké hout. Dit vanwege de strakke uitstraling en de duurzaamheid van de planken. Onbehandeld is de verwachte levensduur van het Fraké hout wel 50 jaar!

Lees Minder
Wat voor kozijnen gebruikt Dutch Wooden Houses? Lees meer

Wij maken gebruik van hardhouten kozijnen. Deze zijn standaard dekkend gegrond en voorgelakt in de gewenste kleur. Uitgevoerd met isolatieglas HR++. Ook is het mogelijk om de kozijnen te maken van thermisch gemodificeerd Fraké hout. Bij deze kozijnen is een behandeling met lak niet nodig. 

Lees Minder
Welke type dakafwerking gebruikt Dutch Wooden Houses? Lees meer

Als dakbedekking passen we een hoogwaardig EPDM membraam toe in combinatie met een zwarte daklijst. EPDM heeft een levensduur van wel 50 jaar. Natuurlijk is het ook mogelijk om een andere dakafwerking te kiezen zoals bijvoorbeeld stalen of zinken felsbanen.

Lees Minder
Op welke manieren wordt het Tiny House verwarmt? Lees meer

Wanneer het Tiny House op nutsvoorzieningen wordt aangesloten maken we gebruik van een lucht-lucht warmtepomp, ofwel een airco om te verwarmen. Dit is een zeer zuinige en effectieve manier om te verwarmen. Een andere manier om te verwarmen is door middel van infraroodpanelen. Elke ruimte is dan voorzien van zijn eigen thermostaat om zo efficiënt mogelijk te verwarmen. In de badkamer passen we praktisch altijd elektrische vloerverwarming toe. 

Wanneer het Tiny House off grid is maken we gebruik van een CO2 neutrale houtkachel als verwarming.

Lees Minder
Op welke manieren kunnen we het Tiny House koelen? Lees meer

Door middel van een airco kunnen we het Tiny House koelen. Aan te raden is ook om te zorgen dat de warmte zomers zo veel mogelijk buiten blijft. Zonwerend glas helpt daarbij.

Lees Minder
Op welke manieren kunnen we het Tiny House fris houden? Lees meer

We passen bij elk Tiny House een mechanisch ventilatiesysteem toe. Voor de toevoer van verse lucht zijn een aantal kozijnen voorzien van een ventilatierooster. Het rooster wordt in dezelfde kleur gespoten als het kozijn. Het mooie van deze roosters is, is dat dat ze aan de buitenzijde van het Tiny House niet te zien zijn.

Lees Minder
Kunnen we een keuken naar eigen smaak kiezen? Lees meer

Wij beschikken over een eigen afdeling interieurbouw waar we alle soorten keukens geheel in eigen beheer kunnen maken. 

Lees Minder
Kunnen we een badkamer naar eigen smaak kiezen? Lees meer

Dit is mogelijk. Alles wordt samengesteld in overleg met de klant.

Lees Minder
Staat je vraag er niet tussen?
We horen graag van je.
Advies en/of Offerte aanvraag